طب ائمه هداة اثنی عشر

Font Size

Screen

Profile

Layout

Direction

Menu Style

Cpanel

مقالات

left direction
right direction

نوشيدني‌هاي مورد تأييد

  • مشاهده در قالب PDF

طب سنتي ايران با هفت هزار سال تجربه تنها طبي مي‌باشد كه هم در علم پزشكي هم در علم تغذيه اعم از غذاها، نوشيدني‌ها و مصلحات طبق مزاج دستورات كاملي ارائه داده است، لازم به ذكر است كه بعد از ظهور اسلام اصلاحاتي در طب سنتي ايران با فرامين ائمه‌ معصومين انجام گرفت...

در طب ايران، نوشيدني‌هاي طبيعي بسيار زيادي وارد شده است كه تعدادي از آنها را معرفي مي‌كنيم، بهتر است كه نوشيدني‌ها را با كشمش، توت، عسل، خرما يا شيره ‌انگور میل کنید.اگر دچار بيماري دیابت هستید با عسل میل کنید، لازم به ذكر است در تهيه و خريد دقت داشته باشيد كه طبيعي باشد و در گلخانه  پرورش نيافته باشد. 

چای بهار نارنج
خواص
: آرامبخش، مفرح، نشاط آور، اشتها آور؛ تقویت: قلب، اعصاب، نیروی جنسی؛ رفع دل پیچه و گاز معده، تسکین درد سینه و سردرد های عصبی.

طبیعت: معتدل
طرز تهیه
: یک قاشق غذا خوری همراه دو لیوان  آبجوش ، با شعله غیر مستقیم دم بکشد.

------------------------------------------------------------------------------------------------

چای زیره سیاه

خواص: لطیف کننده، قابض، برطرف کننده بادهای غلیظ، بالا برنده فشار خون، سوزاننده چربی اضافی، تصفیه خون، مدر، افزایش شیر مادر، تحلیلی گاز معده و روده، درمان تنگی نفس، تحریک اشتها؛ تقویت: قلب وعروق معده.

طبیعت: بسیار گرم
طرز تهیه:
1 قاشق مربا خوری همراه دو لیوان  آبجوش ، با شعله غیر مستقیم دم بکشد.

------------------------------------------------------------------------------------------------

چای برگ درخت به

خواص : قابض ، نرم کننده سینه، مقوی قلب، مفرح، نشاط آور.

طبیعت: گرم ومعتدل
طرز تهیه:
10 تا 15 عدد برگ را 20 دقیقه خیسانده و بشویید و در یک لیتر آب در قوری ترجیحا ظرف مسی حرارت دهید و به محض اینکه به جوش آمده فوراً شعله را ملایم کنید تا  آب بدون حرکت  شروع به بخار کند و گاهی برگ ها را بر هم بزنید زمانیکه 3/1 بخار شد چای آماده است. (می توانید از هل یا چوب دارچین برای برای معطر کردن استفاده کنید)

------------------------------------------------------------------------------------------------

چای افتیمون

خواص: تحلیل برنده ورم ها، لطیف کننده، بازکننده انسداد و مفرح قلب، جهت بیماری های مغز و اعصاب مانند سردرد، تشنج، افسردگی، کاووس و وسواس و بیماری های مفاصل مفید است. به تنهایی مسهل بلغم و سودا و با بنفشه مسهل صفرا می باشد.

از آنجایی که بسیار لطیف و ضعیف است جوشاندن و کوبیدن آن سبب از بین رفتن خاصیت آن می شود. برای آرامش و تقویت اعصاب دم کرده افتیمون بخورید. تاثیر آن روی سر خوب است. برای آلزایمر نیز مفید است.

طبیعت: گرم و خشک

هشدار: مصرف زیاد آن برای گرم مزاجان مضر است.

طرز تهیه: هنگام مصرف نباید آن را نرم کوبید و یا زیاد جوشاند، بلکه باید با شعله غیر مستقیم و خیلی آهسته و طولانی مدت دم کنید.

------------------------------------------------------------------------------------------------

گل گاو زبان و سنبل الطیب

خواص: خواب آور، آرامبخش اعصاب، پایین آورنده فشار خون، رفع خشونت نای، سینه،تنگی نفس، گلو درد، مقوی دماغ، معده و کبد سرد، افزایش ترشح ادرار، ضد سردرد های عصبی، درد کلیه، قولنج، اسپاسم، تشنج، صرع، سودا، صفرا، وسواس و سنگ کلیه

طبیعت: گرم و تر

طرز تهیه: دو قاشق غذاخوری گل گاو‌زبان همراه یک قاشق غذا خوری سنبل الطیب همراه دو لیوان آب جوش همراه نبات،نیم ساعت دم بکشد تا به رنگ قرمز آلبالویی درآید.

------------------------------------------------------------------------------------------------

چای زیر فون

خواص: آرام بخش،ضد ناراحتی‌های عصبی، تشنج، میگرن‌های مزمن، بی‌خوابی، سردرد،بیماری‌های ریوی،زکام،غلظت خون،استفراغ،رماتیسم،آرتروز،نقرس،سیاتیک

طبیعت:گرم

هشدار: برای خانم های باردار ممنوع است، مصرف زیاد موجب پایین آمدن فشار خون خواهد شد.

طرز تهیه : دو قاشق غذاخوری زیرفون همراه دو لیوان آب سرد با شعله مستقیم ده دقیقه بجوشد سپس با شعله غیر مستقیم به مدت طولانی دم بکشد تا خوب رنگ بیندازد.

------------------------------------------------------------------------------------------------

چای زنجبیل

خواص: تقویت حافظه، قوه باه، جهاز هاضمه، معده، قوای رییسه بدن، خونساز، تنظیم ادرار، خلط آور،ملین،درمان اسهال ساده و خونی،مانع بروز سرطان،کاهش چربی خون،بالا بردن فشار خون،مفید برای قطع حیض؛ضد:ضعف اعصاب،رطوبت مزاج،بلغم،درد مفاصل،بیماری‌های مفصلی،کمر درد،مسمومیت غذایی،سرفه،تهوع و آشفتگی در مسافرت و انعقاد خون.

طبیعت:گرم و خشک

هشدار: زیاده روی در مصرف باعث فشار خون و ضعف نیروی جنسی است.

طرز تهیه : نصف قاشق چای خوری زنجبیل (بسته به ذائقه خود) در یک لیوان آب جوش ریخته و در ظرف را گذاشته تا حدود ده دقیقه بماند سپس با کمی عسل مخلوط کرده،میل نمایید.

------------------------------------------------------------------------------------------------

چای زعفران

خواص: منضج و مصلح عفونت بلغمی،محرک نیروی جنسی و قوای مغزی،مفرح،نشاط آور، مفرح، ادرار‌آور،خلط آور،آرامبخش، مقوی کبد و جهاز تنفسی،آشامیدن یک مثقال آن جهت تسریع در زایمان،تسکین آسم و سیاه سرفه،ضد:سرفه،حساسیت و کرم خوردگی دندان

طبیعت:گرم

------------------------------------------------------------------------------------------------

چای نعناع

خواص: لطیف کننده خون،مفرح و مقوی قلب،مسکن ناراحتی های گوارشی،کمک به هضم غذا،مقوی اعصاب معده،بادشکن،اشتهاآور،دفع صفرا،پاکسازی و تقویت کبد و طحال،برای سرما خوردگی و بیماری های حلق و گلو(از پونه قوی تر است) ضد:نفخ،سکسکه،تهوع،اسهال،دل پیچه،بواسیر،دردشکم و تب.

طبیعت: گرم

طرز تهیه : یک قاشق غذاخوری همراه سه لیوان آب جوش با شعله غیر مستقیم دم بکشد.

------------------------------------------------------------------------------------------------

چای پونه

خواص: قوی ترین آنتی بیوتیک،بادشکن،رقیق کننده خون،ادرارآور،خلط آور،صفرابر،انرژی زا،بسیار مفید برای درد سینه و آزاد کردن اخلاط، تقویت:معده،قلب، جهاز‌هاضمه؛ ضد:تب ادراری،سرفه،حساسیت،نفخ،نقرس،سکسکه،آشفتگی،دل بهم خوردگی،خستگی،مفید جهت به تاخیر انداختن عادات ماهیانه

طبیعت: اوایل بهار :گرم؛پاییز:خشک

طرز تهیه: یک قاشق غذاخوری همراه دو لیوان آب جوش با شعله غیر مستقیم دم بکشد.

------------------------------------------------------------------------------------------------

چای کوهی

خواص: آرام بخش،ضد:حساسیت،ادرار آور،باز کننده گرفتگی های روده و کبد،تقویت سیستم ایمنی

طرز تهیه: یک قاشق غذا خوری همراه دو لیوان آب وش با شعله غیر مستقیم مدتی دم بکشد.

طبیعت:گرم

------------------------------------------------------------------------------------------------

چای میوه نسترن

خواص: سرشار از ویتامین ث،مقوی معده،پایین آورنده فشار خون،ضد:قند خون،درد و ورم کلیه،اسهال

طبیعت: معتدل و خشک

طرز تهیه: پانزده عدد را در یک قوری همراه دو لیوان آب سرد،با شعله مستتقیم جوش آید سپس شعله را کم کنید تا با همان شعله مستقیم یک ساعت باشد تا آب آن به تدریج بخار شود سپس با شعله غیر مستقیم سه ساعت دم بکشد.

------------------------------------------------------------------------------------------------

چای بابونه

خواص: آرام بخش اعصاب و مغز ومعده و روده و تقویت آنها،افزایش شیر مادر ،اشتها آور،ادرار آور قوی،ضد:تب و لرز،انگل،یبوست،سردرد،سنگ مثانه،بلغم و صفرا

طبیعت: معتدل

طرز تهیه: یک قاشق غذاخوری همراه دو لیوان آب جوش،با شعله غیر مستقیم مدتی دم بکشد.

------------------------------------------------------------------------------------------------

چای به لیمو

خواص: آرام بخش،خواب آور در شب،تقویت حافظه و معده،رفع درد شکم،خستگی،صدای

گوش،ضد:میگرن،سردرد،سرگیجه،تپش قلب،نفخ،آسم،اسپاسم.

طبیعت: گرم

طرز تهیه: یک قاشق غذاخوری همراه دو لیوان آب جوش،با شعله غیر مستقیم دم بکشد.

------------------------------------------------------------------------------------------------

چای آویشن

خواص: تقویت اعصاب بینایی،جهاز هاضمه،معده، کبد و کلیه،بالا برنده فشار خون،باز کننده انسداد،خشک کننده،تحلیل بادها و بلغم،لطیف کننده غذاهای غلیظ،اشتها آور،ادرار آور،جاری کننده حیض،تنقیه ریه،معده  روده ها و کبد از رطوبت بلغم،رفع کولیت های مزمن،افزایش شیر مادر،پاک کننده سینه،باز کننده گرفتگی های روده،ضد:انگل،رطوبت بدن،صفرا،زکام،سرفه،آسم،تنگی نفس،غلظت خون و ضد‌عفونی کننده و میکروب کش « شش برابر آنتی بیوتیک‌هاي شيميايي قدرت دارد »

طبیعت: گرم

طرز تهیه: یک قاشق غذا خوری همراه دو لیوان آب جوش،با شعله غیر مستقیم دم بکشد.

------------------------------------------------------------------------------------------------

چای بادرنج بویه

خواص: مقوی قلب واعصاب،خونساز،تقویت کننده سلولهای مغز،فوق العاده آرامبخش،محرک معده،خواب آور،نشاط آور،ضد صدای گوش،تشنج،اسپاسم،بیماری های کلیوی، بوی بد دهان و خواب های وحشتناک (در روايات به مصرف بادرنج‌بويه تأكيد شده است)

طبیعت: گرم

طرز تهیه: دو قاشق غذا خوري بادرنج بویه همراه دو لیوان آب روی شعله مستقیم قرار دهید تا به نقطه جوش برسد سپس با شعله غیر مستقیم دم بکشد.

------------------------------------------------------------------------------------------------

چای بادرنج بویه و زیرفون

خواص: تقویت قلب و اعصاب،خواب آور،نشاط آور،آرامبخش،خونساز،ضد بوی بد دهان،خواب‌های ترسناك،بیماری های کلیه و صدای گوش.

طبیعت:گرم

طرز تهیه: یک قاشق غذاخوری زیرفون همراه یک قاشق مرباخوری بادرنج بویه همراه دو لیوان آب جوش،باشعله مستقیم و ملایم حدود یک ساعت بجوشد سپس با شعله غیر مستقیم دم بکشد.

------------------------------------------------------------------------------------------------

چای به لیمو و زیرفون

خواص : آرامبخش، کاهش دهنده فشار خون، تقویت حافظه و معده، خواب آور در شب، تب بر، شستشو دهنده کلیه، ضد سرماخوردگی، تشنج، نقرس، رماتیسم، سردرد و سرگیجه، ناراحتی‌های عصبی، میگرن، غلظت‌خون،آسم،اسهال،سینوزیت،صدای گوش و خستگی بدن.

طبیعت: گرم

طرز تهیه: دو قاشق غذاخوری زیرفون همراه :يك قاشق غذاخوری به لیمو همراه دو لیوان آب سرد با شعله مستقیم و ملایم،حدود یک ساعت بجوشد،سپس با شعله غیر مستقیم دم بکشد.

------------------------------------------------------------------------------------------------

چای دارچین

خواص: ادرارآور،مفرح،محرک اعصاب،تقویت معده،کبد،قوه باه،قلب وعروق؛کاهش درد کمر و مفاصل،تسریع جریان خون،نیرو بخش،باز کننده انسداد مجاری،پاک کردن سینه و حنجره،بالا بردن فشار خون،ضد:اخلاط رطوبتی،پا درد های رطوبتی،سرفه های رطوبتی،دلهره،بوی بد دهان،دردهای استخوانی،دیابت،سردی بدن

هشدار: برای زنان باردار مضر است.

طبیعت: گرم

طرز تهیه: چند عدد چوب دارچین همراه دو لیوان آب سرد با شعله مستقیم آرام جوش آورده سپس با شعله غیر مستقیم دو الی سه ساعت دم بکشد تا به رنگ آلبالویی درآید.

------------------------------------------------------------------------------------------------

چای چلتوک برنج

خواص: سرشار از ویتامین‌های گروه « B » ،تقویت مغز واعصاب و قلب،ضد یبوست مزمن،جلوگیری از ریزش و سفید شدن مو.

طبیعت: گرم

طرز تهیه: یک قاشق غذا خوری همراه دو لیوان آب جوش،با شعله مستقیم پنج دقیقه بجوشد سپس با شعله غیر مستقیم یک ساعت دم بکشد.

------------------------------------------------------------------------------------------------

چای گلپر

خواص: تقویت کننده عالی حافظه،قوه باه،قلب و عروق؛اشتها آور،کمک به هضم غذا،شفابخش بیماری یرقان «هپاتيت»، پاکسازي کبد و دفع صفرا،تداوم آن برای سوزاندن چربی‌های بدن مفید است؛ ضد:صرع قوی،فراموشی،اسهال،تنبلی معده،جوش و دمل.

طبیعت: گرم و خشک

طرز تهیه: یک قاشق مربا خوری را در یک لیوان آب جوش ریخته، ظرفی را در آن گذاشته، پانزده دقیقه بماند تا به رنگ زرد درآید.

------------------------------------------------------------------------------------------------

چای اکلیل کوهی

خواص: گیاه معجزه گر قوی مقوی اعصاب، ادرادآور، پاک کننده ریه ها، بادشکن، تسکین درد کبد، برای تنگی نفس ، مفید برای بیماریهای عصبی وتشج، تقویت معده وبدن، ضد عفونت کلیه،صفرا، بلغم ، دلهره، اضطراب، آسم ،زکام، سیاه سرفه،  دردهای رماتیسمی استخوان وکمر،  سنگ کلیه ومثانه، کیسه صفرا، میگرن، بیخوابی، غلظت خون.

طبیعت:گرم ومعتدل
طرز تهیه
: دو قاشق غذا خوری همراه دو لیوان  آبجوش ، با شعله غیر مستقیم دم بکشد.

------------------------------------------------------------------------------------------------

چای گزنه

خواص: تحلیل ورم های سخت، چاق کننده بدنفباز کننده انسداد کبدو طحال، وفم رحم، تنقیه کننده ریه و معده، افزایش نیروی جنسی،ضد قند خون،غلظت خون،چربی،صفرا، بلغم، سنک کلیه، سرطان، امراض کلیوی و خون در ادرار، خونریزی ها، ریزش مو، خستگی، انگل، کرم روده.

طبیعت: گرم و خشک

طرز تهیه : یک قاشق غذا خوری همراه دو لیوان  آبجوش ، با شعله غیر مستقیم دم بکشد.

------------------------------------------------------------------------------------------------

چای مرزنجوش
خواص
: آرام بخش اعصال، بهترین داروی میگرن کهنه ودرد شقیقه ها وسردرد،خلط اور،تب بر،اشتها آور،تقویت عمومی بدن،ضد نفخ و ورم معده، اسهال، اخلاط مضره، سرما خوردگی.

طبیعت:گرم

طرز تهیه : يك مشت کوچک همراه دو لیوان  آبجوش در کتري ریخته با شعله غیر مستقیم دم بکشد.

------------------------------------------------------------------------------------------------

چای ریوند چینی
خواص
: ضد برودت معده و کبد، ضد سرفه مزمن، تنگی نفس، سل، زخم ریه، زخم رودهف استسقاء، یرقان، مسهل اخلاط غلیظه و رقیقه، مدر، ضد دردهای کلیه، مثانه ورحم.

طبیعت: گرم و كمي خشک

طرز تهیه: چند تکه از آن را همراه مقداری آب که آن را بپوشاند با شعله مستقیم آرام جوش آورده بعد آن را با شعله غیز مستقیم 2 الی 3 ساعت دم بکشد تا به رنگ آلبالویی در آید .

------------------------------------------------------------------------------------------------

چای استخودوس
خواص
: آرام بخش اعصاب ، تقویت کننده سلولهای مغز، افزایش شیر مادر، تحلیلی نفخ و گاز روده، فرح آور، باز کننده انسداد عروقی، مسهل بلغم و سودا خصوصا سودای مغز، ضد میگرن، زکام ، اسم، برونشیت، دل پیچه، رماتیسم، درد سینه، تنگی نفس، سرفه ، اگزما، ضد عفونی کننده دستگاه مجاری ادراری، در اکثر بیمارریها کاربرد دارد.

طبیعت: گرم وخشک

طرز تهیه: دو قاشق غذا خوری همراه دو لیوان  آبجوش ،در قوري ریخته با شعله غیر مستقیم دم بکشد.

------------------------------------------------------------------------------------------------

چای فلوس
خواص:
مسهل صفرا، دافع اخلاط فاسد، ضد: افسردگی ، صرع، میگرن ، بواسیر، یبوست مزاج؛ تقویت: اعصاب، قلب، مجاری ادرار، دستگاه تنفسی.

طبیعت: معتدل

طرز تهیه: یک قاشق غذا خوری همراه دو لیوان  آب سرد؛  با شعله مستقیم کمی بجوشد بعد با شعله غیر مستقیم دم بکشد.

منتظر نوشيدني‌هاي بعدي باشيد

منابع: قانون ابو علی سینا، ذخیره خوارزمشاهی، سید اسماعیل جرجانی،  مخزن الادویه عقیلی خراسانی . جامع و ابن بیطار .

آخرین بروز رسانی در چهارشنبه, 27 اردیبهشت 1391 ساعت 15:29

اوقات شرعی



آمار بازدیدکنندگان

529امروزmod_vvisit_counter
149دیروزmod_vvisit_counter
529این هفتهmod_vvisit_counter
3475هفته گذشتهmod_vvisit_counter
40814این ماهmod_vvisit_counter
16933ماه گذشتهmod_vvisit_counter
677256کل بازدیدهاmod_vvisit_counter

امروز: 09 شهریور 1393

آرشیو مطالب

نظرسنجی

نظرشما در مورد محتوای مطالب سایت چیست؟






نتایج
فهرست مطالب مقالات عمومی نوشيدني‌هاي مورد تأييد